2017. március 19., vasárnap

A gyöngyhímzés alapanyagai 1

Mindig próbálok újabb és újabb termékeket behozni a boltba, csak hogy nagyobb választék legyen. Legyen olyan is ami megszokott és valami teljesen szokatlan is. De néha megjárom az új alapanyagok vásárlásával, mert a leírás nem írja le pontosan, hogy mégis mire számíthatok. Így éreztem, amikor nemrég suede néven vásároltam valamit, ami érkezéskor messze nem szarvasbőr volt. Tapintásra és ránézésre is műbársonyt kaptam. Alaposan kiakadtam, hogy most mi legyen. Aztán a már megkezdett gyöngyhímzésem hátán kipróbáltam és el is múlt a mérgem. Ugyanennél a gyöngyhímzésnél próbáltam ki az új filclapot is, amit a Lacy mellé hoztam, hogy legyen választék ezen a téren is.
És most sorban leírom a tapasztalataimat, hátha segít:
A filclap puhább, lazább mint a Lacy. De tökéletes a tartása, nem nyúlik, nem foszlik, jól vágható. Könnyű átszúrni és ahogy a képen is látjátok, jó megtartja a nagyobb gyöngyhímzést is.
Végig jól viselkedett, nem keményedett be a sok ragasztótól sem. Tehát azt kell mondjam, hogy nálam ötösre vizsgázott.
A filcalapokat itt találjátok:
Filcalapok

Majd felragasztottam a hátára a (minek is nevezzem???) műbársony lapot. A hátoldal puhább, anyagszerűbb mint az ultra suede. A képen látható, hogy úgy próbáltam őket fotózni, hogy mindkét oldala látható legyen. A nagy lap a hátoldala, ami a gyöngyhímzésen látható az már a bársonyos eleje. Féltem, hogy a sok lyukacskán átszívárog a ragasztó és bekeményedik, esetleg oda sem ragad a filchez. De úgy voltam vele, hogy nagy ügy, maximum ráragasztom az ultra suede-t. De nem lett baj a ragasztásnál. Szépen körbe is lehetett vágni, nem foszlott, nem nyúlt. Jött a körbevarrás és ott sem volt gondom. Megint azt éreztem, hogy nem foszlik, pedig én szeretek eléggé a szélére ölteni. Tartása nem sok van, tehát ne ettől várjátok, hogy majd egy masszív hátlapot ad a munkának. De szépen fed, nem jön át rajta a ragasztó és sokkal könnyebben átszúrható mint az ultra suede. Nálam négyesre vizsgázott!
Kíváncsi leszek a ti véleményetekre is!
A hátlapot itt találjátok:
Műbársony hátlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése